Jak przechowujesz PRZYPRAWY?

Ogarniamy PRZYPRAWY z kategorii nr 13 KUCHNIA z MetodySSP 22/12. Na zdjęciu jest przedstawiony mój pomysł na ich przechowywanie. Spróbowałam wiele różnych pomysłów od słoiczków, specjalnych probówek do ziół ale najbardziej mi się sprawdza właśnie ten torebkowy – oryginalnie kupowany. Torebki są spięte klamerkami do ubrań, które wymalowałam i podpisałam. Gdy jakaś przyprawa mi się skończy to klamerkę przypinam do pudełka i wtedy wiem co mam kupić aby nie dublować przypraw (to pokazuje drugie zdjęcie).

Obecnie na rynku mamy ogrom przepysznych, kolorowych i pachnących przypraw, które dla wielu stały się nieodzownym elementem gotowania i przyprawiania.
Dlatego też sposób ich przechowywania jest bardzo istotny, bo:
1. Chronią przyprawy przed brylowaniem, utratą zapachu i smaku.
2. Przedłużają ich świeżość.
3. Chronią nas przed rozsypaniem przypraw i dzięki temu przed częstym sprzątaniem szafek i szuflad.
4. Pozwala umieścić przyprawy blisko miejsca gotowania.
5. Jeśli znajdziemy taki rodzaj przechowywania przypraw, który nas zadowala (praktycznie + estetycznie) – za każdym razem gdy będziemy ich używać będziemy czuć radość … a o to chodzi, aby umieć być wdzięczny nawet małymi rzeczami/przyprawami.

To wszystko powoduje, że pojawiły się liczne sposoby ich przechowywania i jestem ciekawa jakie Ty masz? Jaki masz patent? Gdzie je trzymasz w kuchni? Na jakie problemy napotkasz z ich przetrzymywaniem?

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Przeczytaj też…

Mój gazetownik

Mój gazetownik

Mój GAZETOWNIK!Tak dalej sprzątamy kategorię nr 18 choć teraz skupię się na prasie. Zacznijmy od...

czytaj dalej
0
0
Twój koszyk
Twój koszyk jest pustyPowrót do sklepu