„Metoda klamerkowa” 


Jak przechowujesz PRZYPRAWY??
Jaki masz patent na to?
Gdzie je trzymasz w kuchni?
Na jakie problemy napotkasz z ich przetrzymywaniem?

PRZYPRAWY są ogarniane w kategorii nr 13 KUCHNIA z Metody Sprzątamy Swoją Przestrzeń 22 kategorie / 12 miesięcy.

Obecnie na rynku mamy ogrom przepysznych, kolorowych i pachnących przypraw, które dla wielu stały się nieodzownym elementem gotowania i przyprawiania.

Dlatego też sposób ich przechowywania jest bardzo istotny, bo:
1. Chronią przyprawy przed brylowaniem, utratą zapachu i smaku.
2. Przedłużają ich świeżość.
3. Chronią nas przed rozsypaniem przypraw i dzięki temu przed częstym sprzątaniem szafek i szuflad.
4. Pozwala umieścić przyprawy blisko miejsca gotowania.
5. Jeśli znajdziemy taki rodzaj przechowywania przypraw, który nas zadowala (praktycznie + estetycznie) – za każdym razem gdy będziemy ich używać będziemy czuć radość … a o to chodzi, aby umieć być wdzięczny nawet małymi rzeczami/przyprawami?.

✍️ To wszystko powoduje, że pojawiły się liczne sposoby ich przechowywania i jestem ciekawa jakie Ty masz?

2 komentarze

  1. Iwona

    Przechowuję tak jak Ty. Bardzo dobry sposób. Wszystko widać co jest a co trzeba kupić. Proste i praktyczne 🙂

    Odpowiedz
    • Sylwia

      Zgadzam się – ta metoda jest naprawdę fajna i praktyczna. Dzięki za wpis bo to może zmotywować innych do spróbowania?.

      Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Przeczytaj też…

0
0
Twój koszyk
Twój koszyk jest pustyPowrót do sklepu